KRUH
- lozinka
- Član
- Prispevkov: 2194
- Pridružen: 16 Dec 2012 12:58
- Kraj: Novo mesto
KRUH
Tukaj prosim recepte in slike od kruhov ki jih mesite (al vam jih žene mesijo) lahko tudi od kruha ki ga kupite če je mal drugačen. Opažam da velik folka mesi razne vrste kruhov in se mi zdi da je peka kruha postala nekakšna modna muha zato se spodobi da tak sodoben forum ima tako temo
Ne vem kako se nardi, vem pa da je od Bugijeve koruzne moke:
Ne vem kako se nardi, vem pa da je od Bugijeve koruzne moke:
BRP 800 XT-P 2013
- lakl
- Prispevkov: 151
- Pridružen: 21 Jul 2012 20:59
Re: KRUH
Malo moje specialnosti.
Ker smo pri hiši štirje in radi "cmarimo" na roštilju je vedno najlepša žerjavica takrat, ko končam z pečenjem.Žerjavico sem izkoristil na sledeč način.
Preden začnem z prižiganjem oglja si zamesim testo za kruh.
1/2 kg primorske ali namenske moke
3 dcl mleka
1/2 kvasa
žlica sladkorja
žlica ali dve olivnega olja (extra deviškega)
žlička soli
eno jajce
za posip grobo morsko sol in po želji sir, sezam, bučna semena, sončnice.... skratka po želji in okusu.
Kako pravilno pripravit kvasec in zamesiti testo vas ne bom učil.
Medtem, ko vzhaja testo lepo pripravim žerjavico in nato spečem-kar pač je na meniju in...
Na mrežo roštilja položim šamotno opeko debelo 2 centimetra ter na njo položim lito-železen pekač z testom.
Oblikujemo lahko kolač, cvet, venček...
Uporabljam pa navaden grill iz Bauhaus-a za 19 € kateri se je za štiričlansko familijo pokazal več kot zadovoljiv
Domišljija ne pozna meja in v dobre pol ure bo pečen (odvisno od debeline in temperature) pa še žerjavica ne bo šla v zrak. Če komu v prvo ne uspe naj ne obupa takoj-tudi sam sem uničil dva preden mi je uspelo
Ker smo pri hiši štirje in radi "cmarimo" na roštilju je vedno najlepša žerjavica takrat, ko končam z pečenjem.Žerjavico sem izkoristil na sledeč način.
Preden začnem z prižiganjem oglja si zamesim testo za kruh.
1/2 kg primorske ali namenske moke
3 dcl mleka
1/2 kvasa
žlica sladkorja
žlica ali dve olivnega olja (extra deviškega)
žlička soli
eno jajce
za posip grobo morsko sol in po želji sir, sezam, bučna semena, sončnice.... skratka po želji in okusu.
Kako pravilno pripravit kvasec in zamesiti testo vas ne bom učil.
Medtem, ko vzhaja testo lepo pripravim žerjavico in nato spečem-kar pač je na meniju in...
Na mrežo roštilja položim šamotno opeko debelo 2 centimetra ter na njo položim lito-železen pekač z testom.
Oblikujemo lahko kolač, cvet, venček...
Uporabljam pa navaden grill iz Bauhaus-a za 19 € kateri se je za štiričlansko familijo pokazal več kot zadovoljiv
Domišljija ne pozna meja in v dobre pol ure bo pečen (odvisno od debeline in temperature) pa še žerjavica ne bo šla v zrak. Če komu v prvo ne uspe naj ne obupa takoj-tudi sam sem uničil dva preden mi je uspelo
Lakl vas ima rad
- lozinka
- Član
- Prispevkov: 2194
- Pridružen: 16 Dec 2012 12:58
- Kraj: Novo mesto
Re: KRUH
Bom naredil kar v to temo ker je zelo sorodno da ne odpiram še eno podobno.
Danes je po neuspelem poskusu vožnje žena imela prosto popoldne in se je lotila kifeljčkov, skutinih kifeljčkov:
Bunka ki je že narejena v mešalniku
Nadev, skuti dodana jajca
Krivec da je nastala una bunka (prva slika)
Naredi se valer
...ki se potem nareže na kose
vsak kos se posebej stanjša, nareže na kose in mota kifeljček, vmes se doda skuta (lahko tudi kaj druzga)
...daš na pleh
...pleh v šporhajt
in..vojla! Gotovi! Tile so bolj svetli ker jst imam take rad, lahko bi bili še bolj zapečeni
še ena skupinska
Danes je po neuspelem poskusu vožnje žena imela prosto popoldne in se je lotila kifeljčkov, skutinih kifeljčkov:
Bunka ki je že narejena v mešalniku
Nadev, skuti dodana jajca
Krivec da je nastala una bunka (prva slika)
Naredi se valer
...ki se potem nareže na kose
vsak kos se posebej stanjša, nareže na kose in mota kifeljček, vmes se doda skuta (lahko tudi kaj druzga)
...daš na pleh
...pleh v šporhajt
in..vojla! Gotovi! Tile so bolj svetli ker jst imam take rad, lahko bi bili še bolj zapečeni
še ena skupinska
BRP 800 XT-P 2013
- lozinka
- Član
- Prispevkov: 2194
- Pridružen: 16 Dec 2012 12:58
- Kraj: Novo mesto
Re: KRUH
Sam so res dobri, kar nalezljivi. Sem vsakič ko sem šel mim pulta enga čvaknil tako da jih je žena nekam pospravila. Kar je preveč je preveč.fran napisal/-a:Zanimivi tole, pa še dobro verjetno.
Berti: ne obljubim ker danes je bil čas za takrat pa ne vem če bo možno. Bom probal zrihtat!
BRP 800 XT-P 2013
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost