Piščanec v omaki s kislo smetano
- Bohorc
- Prispevkov: 957
- Pridružen: 21 Jul 2012 13:30
Piščanec v omaki s kislo smetano
Danes je pri naši hiši kuhala Karmen, ki se je že večkrat izkazala, kot odlična kuharica. Odločila se je, da nam tokrat za kosilo pripravi piščanca v omaki s kislo smetano in nekaj zelenjave, ter pire krompir, katerega zares odlično pripravlja že dlje časa.
Piščančje meso je narezala na manjše koščke in jih začinila z vegeto, timijanom, baziliko, origanom, peteršiljem, grobo mletim česnom, rdečo papriko, poprom in z nekaj kapljicami olivnega olja in rdečega vina.
Na nekaj kapljicah olja je prepražila čebulo, katero je po nekaj minutah praženja dodala malo vode. Ko je ta skoraj izhlapela, jo je ponovno malo dolila in k čebuli dodala nariban korenček. Vse skupaj je pokrila in dušila na zmernem ognju, da je korenček dodobra ovenel in se začel razpuščati. Dodala je začinjenega piščanca v kosih in čez nekaj minut še grah. Vse skupaj se je dušilo približno pol ure. Nato je dodala še 1 malo kislo smetano, ter po petih minutah vrenja še 1 dcl mleka. Preden je ponovno začelo vreti, je tako pripravljeno jed odstavila z ognja. Omaka je bila lepo kremasta in izvrstnega okusa.
Pire krompir je pripravila takole: na kose narezan krompir se je po začetku vrenja kuhal 15 minut. Nato ga je odcedila, a pustila malo vode v posodi. Dodala je margarino, česen, sol in žlico kisle smetane,med tečkanjem pa postopoma dodajala mleko, da je nastal pire.
Poleg omake in pire krompirja je bila kot priloga zelena solata.
Začinjeno meso v katerem so vegeta, poper, peteršilj, origano, bazilika, timijan, grobo mleti česen, rdeča sladka paprika, olivno olje in nekaj kapljic rdečega vina
Po praženju čebule in korenja je dodala začinjeno meso...
...in čez nekaj časa še grah
Okusna kremasta omaka s kosi piščančjega mesa
Dodajanje margarine...
...in kisle smetane v krompir
Takole pa je jed pripravila na krožnik
Moram priznati, da sem bil pozitivno presenečen, kako okusno je bilo tole kosilo in da se je Karmen res zelo potrudila in še enkrat več dokazala, da se razvija v odlično kuharico.
Kosilo nam je pripravila v 1 uri. Bejba vsaka čast, nas boš še lahko razvajala.
Piščančje meso je narezala na manjše koščke in jih začinila z vegeto, timijanom, baziliko, origanom, peteršiljem, grobo mletim česnom, rdečo papriko, poprom in z nekaj kapljicami olivnega olja in rdečega vina.
Na nekaj kapljicah olja je prepražila čebulo, katero je po nekaj minutah praženja dodala malo vode. Ko je ta skoraj izhlapela, jo je ponovno malo dolila in k čebuli dodala nariban korenček. Vse skupaj je pokrila in dušila na zmernem ognju, da je korenček dodobra ovenel in se začel razpuščati. Dodala je začinjenega piščanca v kosih in čez nekaj minut še grah. Vse skupaj se je dušilo približno pol ure. Nato je dodala še 1 malo kislo smetano, ter po petih minutah vrenja še 1 dcl mleka. Preden je ponovno začelo vreti, je tako pripravljeno jed odstavila z ognja. Omaka je bila lepo kremasta in izvrstnega okusa.
Pire krompir je pripravila takole: na kose narezan krompir se je po začetku vrenja kuhal 15 minut. Nato ga je odcedila, a pustila malo vode v posodi. Dodala je margarino, česen, sol in žlico kisle smetane,med tečkanjem pa postopoma dodajala mleko, da je nastal pire.
Poleg omake in pire krompirja je bila kot priloga zelena solata.
Začinjeno meso v katerem so vegeta, poper, peteršilj, origano, bazilika, timijan, grobo mleti česen, rdeča sladka paprika, olivno olje in nekaj kapljic rdečega vina
Po praženju čebule in korenja je dodala začinjeno meso...
...in čez nekaj časa še grah
Okusna kremasta omaka s kosi piščančjega mesa
Dodajanje margarine...
...in kisle smetane v krompir
Takole pa je jed pripravila na krožnik
Moram priznati, da sem bil pozitivno presenečen, kako okusno je bilo tole kosilo in da se je Karmen res zelo potrudila in še enkrat več dokazala, da se razvija v odlično kuharico.
Kosilo nam je pripravila v 1 uri. Bejba vsaka čast, nas boš še lahko razvajala.
Dokler ne probam leva, je zame kralj živali - prašič!!!
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
- damijan
- Član
- Prispevkov: 1393
- Pridružen: 22 Jul 2012 11:44
- Kraj: Uršna sela.Vaška cesta 60
Re: Piščanec v omaki s kislo smetano
Gdaj se lahk najavim za probat ,vidi se odlično----
- Bohorc
- Prispevkov: 957
- Pridružen: 21 Jul 2012 13:30
Re: Piščanec v omaki s kislo smetano
Ko bo naslednjič delala tako kosilo .damijan napisal/-a:Gdaj se lahk najavim za probat ,vidi se odlično----
Dokler ne probam leva, je zame kralj živali - prašič!!!
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
- Gladiator
- Site Admin
- Prispevkov: 1646
- Pridružen: 01 Sep 2011 14:22
- Kraj: Podplat
- Kontakt:
Re: Piščanec v omaki s kislo smetano
To je pa diplomatski odgovor.
GLADIATOR QUAD RIDERS YAMAHA GRIZZLY 700 SE]
-
- Prispevkov: 2
- Pridružen: 07 Avg 2012 17:07
Re: Piščanec v omaki s kislo smetano
Naslednič ko bo tako kosilo ne pozabi name!
- Bohorc
- Prispevkov: 957
- Pridružen: 21 Jul 2012 13:30
Re: Piščanec v omaki s kislo smetano
Se vas je že toliko najavilo, da bo treba purana pri sosedovih ujet .Franc napisal/-a:Naslednič ko bo tako kosilo ne pozabi name!
Dokler ne probam leva, je zame kralj živali - prašič!!!
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost