Stran 2 od 3

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 16 Maj 2013 21:26
Napisal/-a lozinka
lakl napisal/-a:Bolj, ko gledam drugo sliko,bolj sem prepričan,da je bila kriva "mešanica " tudi takrat,ko se je roštilj postavljal! :) ;)
(pardon-to je zato,da se lahko olje steka v posodo)

Drugače pa so te jedi lahko zelo ,zelo dobre.
Le fantaziji je potrebno dati prosto pot...

;)
Čeprav sem ta post prebral že popoldan zdej mi je šele kapnilo kaj je point :doh: . Tista drva niso bila mišljena za zakurit takoj, ampak sem jih približal ognju da se mal posušijo ker je pred tem deževalo in so mi določena gorilna sredstva bila kar mokra. Seveda sem jih kasneje pokuril vse in še dodal zraven mal bolj kvalitete :) :)

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 16 Maj 2013 21:28
Napisal/-a Berti
Mislim, da lakl mislim, da mojster ni mel točne vagine mislim vaservage

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 16 Maj 2013 21:30
Napisal/-a lozinka
BIF napisal/-a: ...in tudi kruhek je odličen izpod "Sač-a"....
Slika
Sicer pa kot je napisal Lakl...kar hočeš...vse je dobro...ne moreš zgrešit!
Evo majstora za kruh, vsekakor boš mogel enkrat opisat sam postopek. Testo že znamo naredit, sam tist del ko ga daš v protfan in naprej bi rabil mal razlage :clap: :mrgreen:

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 16 Maj 2013 21:49
Napisal/-a lakl
VVaservaga ali posedanje terena ali nagibanje izvajalca del ??? :) :)
Saj je vseeno. :dance: Pomembno je le,da dobrote prihajajo iz moškega dela družine in so kvalitetnejše ter okusnejjše,kot jih pripravijo naše boljše polovice. :(
Vse,kar žena opravi bolje od mene lahko mirne duše opravlja še naprej. Kruhec bom pa tudi spekel posebaj za opis na forumu. :whistle:

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 16 Maj 2013 21:57
Napisal/-a lozinka
lakl napisal/-a:VVaservaga ali posedanje terena ali nagibanje izvajalca del ??? :) :)
Saj je vseeno. :dance: Pomembno je le,da dobrote prihajajo iz moškega dela družine in so kvalitetnejše ter okusnejjše,kot jih pripravijo naše boljše polovice. :(
Vse,kar žena opravi bolje od mene lahko mirne duše opravlja še naprej. Kruhec bom pa tudi spekel posebaj za opis na forumu. :whistle:
:lol: :lol: , a to! Optična varka, ravno 100%. A si zamišljaš da mi se v peki vse nagne na eno stran :o, ali da mi se čevapi začnejo kotalit po mreži :doh: :lol:
Tudi pri meni velja da če zna naj kar dela naprej, žena mislim :mrgreen: .

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 17 Maj 2013 14:52
Napisal/-a BIF
lozinka napisal/-a:
BIF napisal/-a: ...in tudi kruhek je odličen izpod "Sač-a"....
Slika
Sicer pa kot je napisal Lakl...kar hočeš...vse je dobro...ne moreš zgrešit!
Evo majstora za kruh, vsekakor boš mogel enkrat opisat sam postopek. Testo že znamo naredit, sam tist del ko ga daš v protfan in naprej bi rabil mal razlage :clap: :mrgreen:
Hmmm...v bistvu ni nekega raecepta. Desni je bil prvi....malce "zažgan" čisto v sredini pa ne ravno pečen.
Levi je bil boljši..ampak bi lahko skorjico še malo zapekel.
Priprava je pač klasična receptura za kruh...osebno priporočam moko za domač kruh. Vzameš peka-papir ga daš v protvan in na njega vzhajano štruco...ne preveliko. Vse ostalo pa je stvar "ajndahta". Iz izkušenj pa lahko povem...ne preveč žerjavice na sač...bolje manj, da se lepo počasi speče znotraj...ko imaš občutek, da je lepo pečen znotraj pa MALO pojačaš žerjavico na sač-u...po moje bo ratalo brez težav.
In ko ga spečeš ga lepo pokriješ s krpo in naložiš v peko še meseka in zelenjavico....na koncu je vse skupaj taman za v "torbo"!

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 19 Maj 2013 18:54
Napisal/-a lakl
No pa se gremo dalje "čigav je boljši!" :mrgreen:

Ker sem že pocal po dvorišču in čaral na kulinaričnem področju sem se spomnil,da bi poizkusil nekaj novega. Vsaj zame!
Pa gremo lepo od začetka:
Žena mi je naložila svoje glazbene želje za nedeljsko kosilo in sem začel z pečenjem na žaru-plošči

Slika
Ker pa sem si zaželel še klasičen okus,sem tudi vzporedno deloval na "klasičnem" področju! (v folji se peče krompir z maslom in rožmarinom)

Slika

Ker pa imam (tako kot vsi... ) najlepšo žerjavico,ko je meso pečeno sem na roštilj položil še testo (položeno v litoželezno ponev)
Slika


Lepo pokril za 40 minut
Slika

In nastal je lepo
pečen kruhec
Slika

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 19 Maj 2013 19:33
Napisal/-a damijan
Super Lakl za pohvalit :clap: Ha potem se pa sprašujemo zakaj razpadajo zakoni!?Zato, kjer znamo že vsi sami naredit,a ne :?: No ne ravno vse !:lol: :lol: :clap:

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 19 Maj 2013 20:54
Napisal/-a BIF
Ja Lakl-a moram pohvalit. Kot klubski "cheff" nas redno razvaja s svojimi "umetelnostmi". No in tudi ta mu je ratala.
Kurba...namesto, da se nategujemo, kdo ima daljšega, bi lahko na kakšnem srečanju naredili klubsko (tudi neformalne skupine ipd.) tekmovanje v kuhanju...pa vsako leto na novo temo...npr. golaž, drugo leto ribe, nato roštiljada (no tu bi Gladiatorji ziher zmagali)....ziher bi bili na koncu vsi zadovoljni.... :think:

Re: Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)

Objavljeno: 19 Maj 2013 21:16
Napisal/-a Bohorc
BIF napisal/-a:Kurba...namesto, da se nategujemo, kdo ima daljšega, bi lahko na kakšnem srečanju naredili klubsko (tudi neformalne skupine ipd.) tekmovanje v kuhanju...pa vsako leto na novo temo...npr. golaž, drugo leto ribe, nato roštiljada (no tu bi Gladiatorji ziher zmagali)....ziher bi bili na koncu vsi zadovoljni.... :think:
Evo, sem vedel, da bo enkrat padla taka ideja, zato pridno treniram :mrgreen: 8-) :lol: . Nekaj iz včerajšnjega "treninga" :dance: :whistle: .

Slika

Slika

Slika

Slika