Domači rezanci

Recepti in gurmani.
Uporabniški avatar
lozinka
Član
Prispevkov: 2194
Pridružen: 16 Dec 2012 12:58
Kraj: Novo mesto

Domači rezanci

OdgovorNapisal/-a lozinka » 26 Sep 2020 15:23

Vsake toliko časa se lotim naredit rezance. Sicer to ni nobena znanost a moraš vseeno znat nekaj o tem. Biserka mi je naredila testo. Moka, voda, jajca...... zgneteš da pride kepa. Potem pride teško fizično delo! Če je kepa testa večja, odtrgaš kos in ga razvaljaš na čist tenko. Bolj tenko je rezanci so boljši, za moj okus, seveda so tudi drugačni načini! Zvaljano testo narežeš na trakce in daš sušit. Ko so delno suhi se jih da več komadov en na drugega in se lepo režejo na tenko, zelo tenko ali debelejše, odvisno kako imaš rad. Moji so tenko, sicer ne moreš vseh naredit enake ampak to je čar domačih ročno izdelanih rezancov!
IMG_20200926_124543.jpg
IMG_20200926_124931.jpg
IMG-4e64287d8660cd2ee8772cb3a114091c-V.jpg
IMG_20200926_144233.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
BRP 800 XT-P 2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost